Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
8

 

Ο κ. Νίκος Σηφουνάκης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των χθεσινών Δημοτικών εκλογών, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Με τη ψήφο του ο λαός επικύρωσε την μεγάλη αλλαγή που επιτελείται σήμερα στην Ελλάδα και τη προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα απ την τεράστια οικονομική κρίση. Επικύρωσε ακόμη τη σημαντική τομή που φέρνει ο νόμος του ΚΑΛΛΛΙΚΡΑΤΗ στη διοικητική δομή της χώρας και στις σχέσεις Κράτους – Πολίτη.

Παρά την επιμονή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να «μαυρίσουν» την Κυβέρνηση, οι πολίτες, ο λαός με ωριμότητα διατήρησαν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα πανελλαδικά. Συνεχίζουμε τη δύσκολη και επώδυνη προσπάθεια για έξοδο της χώρας απ την οικονομική κρίση. Σε κλίμα σταθερότητας και με επιμονή η  Ελλάδα μπορεί να βγει απ τη στενωπό στην οποία οδηγήθηκε τα τελευταία χρόνια από ανερμάτιστες πολιτικές. Στόχος μας να μην εξαρτάται η επιβίωσή της χώρας από τους δανειστές, που μας επέβαλαν οι αλόγιστες πολιτικές της γαλάζιας διακυβέρνησης. Απαιτείται όμως ωριμότητα και συναίνεση.

 

Ιδιαίτερα για το εκλογικό αποτέλεσμα στην περιφέρειά μας ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε:

«Όπως και πανελλαδικά, προκύπτει το ΠΑΣΟΚ διατήρησε την εμπιστοσύνη των πολιτών, στηρίζοντας ψηφοδέλτια στα οποία συμμετείχαν νέα και καταξιωμένα πρόσωπα, παρόλο που στους δύο Δήμους, Λέσβος και Λήμνος, αρκετά προβεβλημένα στελέχη του διεκδίκησαν τη λαϊκή ψήφο και από διαφορετικά ψηφοδέλτια.  Στη Λέσβο, δυστυχώς η διάσπαση αυτή δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί μια καθαρή νίκη, αν κι όπως δείχνει το αποτέλεσμα υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που στα δεδομένα του τόπου, έριδες, ασίγαστες και υπέρμετρες φιλοδοξίες των ίδιων προσώπων επιφέρουν αγκυλώσεις από όσους υψώνουν ή υποστέλλουν τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, αναλόγως των προσωπικών τους επιδιώξεων.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν, αφού το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν ισοψήφησε με αυτό της ΝΔ. Την Κυριακή 14 Νοέμβρη, εκτιμώ ότι ο δημοκρατικός λαός στο Βόρειο Αιγαίο, με τη ψήφο του θα δώσει δυναμική απάντηση στη καινούργια πρόκληση της Δεξιάς.